GOTS

GOTS (Global Organic Textile Standard) er en standard for økologiske fibre.

GOTS-certificeret vil sige, at produktet består af økologiske fibre, der er dyrket uden kemiske sprøjtemidler, kunstgødning og genmodificerede afgrøder (GMO). Produktet opfylder også GOTS sociale og miljømæssige krav om ansvarlig fremstilling fra dyrkning til slutprodukt. Derved er miljøpåvirkning mindre end konventionelle fibre.

Læs mere på: www.global-standard.org

OEKO-TEX® Standard 100

OEKO-TEX® Standard 100 er en produktcertificering, som stiller krav til indhold af kemiske stoffer, der er/eller mistænkes for at kunne være skadelige for vores helbred. OEKO-TEX® er verdens førende sundhedsmærkning for tekstiler og kendes på mærket ’Tiltro til tekstiler’. Mærket viser, at varen er testet og godkendt ud fra de krav, den internationale OEKO-TEX® Forening har stillet.

Læs mere på: www.oeko-tex.com/en/apply-here/standard-100-by-oeko-tex

PRODUKTION AF YGGDRASIL STUDIOS PRODUKTER

Vores økologiske bomuld har oprindelse fra Tyrkiet. Garnet bliver spundet i Tyrkiet og Tyskland.

Vores økologiske uld, kommer fra Australien og New Zealand. Garnet bliver spundet i Europa med EU-oprindelse, Italien og Tyskland.  Vores uld er certificeret i henhold til Five freedoms, som sikrer at dyrevelfærden overholdes. Derudover er vores uld mulesing fri. For os er ansvarlig behandling af vores dyr et krav.

Alle garner og metervarer der bruges i Yggdrasil Studios, er Oeko-Tex 100 certificeret eller GOTS certificeret.

Alle vores metervarer er strikket på et dansk strikkeri i Ikast. Vores metervarer bliver farvet på vores farveri i Polen, og bliver derefter leveret til vores systue.

Vores danskejet systue ligger i Ukraine, det er vigtigt for os at producere vores varer indenfor Europa. Vi tager ansvar for miljøet og forsøger at fragte vores tøj og produkter mindst muligt. Vi sætter stor værdi i at samarbejde med mindre lokale virksomheder, som er passionerede for deres håndværk og som kan levere en høj kvalitet.

 

BÆREDYGTIG EMBALLAGE

Hos Yggdrasil Studios, bruger vi bioplast-poser til alle forsendelser. Bioplast er et miljøvenlig alternativ til almindelige plastposer. Poserne består af 85% sukkerrør, hvor produktion af almindelige plastposer ville have benyttet fossil olie, som er skadeligt for miljøet. Vores indpakningspapir er fremstillet af 100% genbrugspapir.

Alle vores stickers er printet på et dansk svanemærket trykkeri i Århus. Vi bestræber os altid på at minimere brugen af indpakning. Vi benytter FSC certificeret papir som kommer fra træer, hvor man ikke må fælde mere træ end skoven kan nå at reproducere.